Caritas Archidiecezji Poznańskiej
E-mail: promyki@caritaspoznan.pl
Telefon: 61/ 821 40 57
» Opis placówki:
Od 1 września 2011 dzieci z Piątkowa i okolic rozpoczęły naukę w nowym, Niepublicznym Przedszkolu „PROMYKI”. Placówkę na osiedlu Jana III Sobieskiego prowadzi Caritas Poznańska. Przedszkole oferuje swoim podopiecznym naukę i wychowanie w oparciu o wartości chrześcijańskie oraz najnowsze wytyczne dotyczące wychowania przedszkolnego. W trzech grupach wiekowych znajdzie miejsce 75 dzieci w wieku od 2,5 do 5 lat. „PROMYKI” będą czynne w godzinach od 600 do 1700. W ciągu całego dnia na dzieci czeka wiele ciekawych zajęć. Oprócz programowych zajęć dydaktycznych przewidziano naukę języka angielskiego, rytmikę i taniec, religię, lekcje z logopedą i zajęcia sportowe. Podczas całego roku szkolnego dzieci wezmą udział w przedstawieniach teatralnych, koncertach, wycieczkach oraz zaproszą na przygotowane przez siebie występy artystyczne. Przedszkole będzie też obchodziło wszystkie najważniejsze święta kościelne i państwowe oraz podejmie współpracę ze środowiskiem lokalnym.

Przedszkole zapewni maluchom trzy posiłki dziennie, przygotowywane bezpośrednio w restauracji znajdującej się w tym samym budynku. Jadłospis będzie uwzględniał alergie pokarmowe a znajdą się w nim ulubione potrawy dzieci. „PROMYKI” to bajkowe wnętrze, nowoczesne wyposażenie a co najważniejsze profesjonalna kadra pedagogiczna, życzliwa, rodzinna atmosfera oraz otwartość na małego człowieka i jego problemy.

Caritas Archidiecezji Poznańskiej
ul. Rynek Wildecki 4a